måndag 7 oktober 2019

Spansk Kycklingsoppa med saffran.

En dag när vi åt lunch nere i Guardamar så åt vi en så god kycklingsoppa.
Vi satt och smakade av vad som fanns i soppan, och idag lagade vi till den, så som vi kom ihåg den.

Den vi lagade idag var väldigt lik i smaken, men tyvärr glömde vi dom stora vita bönorna, men det var gott ändå. Recept finns i slutet av inlägget om nån vill laga denna soppa.

Så här såg soppan vi åt på lunchen ut. Där nere använder dom hela kycklingen när soppan kokas, så det blir en hel del ben, därför använde vi filé idag.

Vår soppa som vi gjort idag.
Jättegod var den.


Spansk Kycklingsoppa med saffran.
Vårat recept är för 4-6 portioner (med råge)
 Ca 2,5 liter vatten
Buljongtärningar 2 höns och  1 grönsak
Hackad gul lök 2 st stora
2 förpackningar saffran
Ca 3 dl okokt basmatiris
I förpackning minutkycklingfilé ( små bitar)
Salt
Svartpeppar
Vegetakrydda
Paprikapulver
Chillipulver
Curry
Kanel
Strimlad morot, broccoli och rödbeta (finns att köpa färdigstrimlat på coop. Det heter raw slaw) Vi använde nästan en hel påse
Koka upp buljongtärningarna vatten. Tillsätt ris, lök, saffran och kryddor låt småkoka tills riset nästan är klart, då har du i kyckling och strimlade grönsaker.
Smaka av med mer kryddor om det behövs.
Ät med ett gott bröd till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

✨🌺 Tack för din kommentar. Välkommen tillbaks 🌺 ✨