Jättegod gryta.
Muckalica
Betyder blandning eller ”huller om buller”. Köttet kan både stekas eller grillas innan det hamnar i grytan.
4 personer
500 gram nötkött
200 gram fläskkött
2 stora lökar
1 röd paprika
1 gul paprika
300 gram tomater (färska eller på burk)
2 vitlöksklyftor
1 tsk starkt paprikapulver
1 knippe persilja
matolja att steka i
salt och svartpeppar efter smak
GÖR SÅHÄR.
Skär allt kött i tärningar (cirka 3x3 cm). Hacka lök och vitlök. Stek i olja.
Bryn köttet i resten av matoljan. Strimla paprikorna. Om tomaterna är färska ska de skäras i klyftor.
Blanda kött, grönsaker, vitlök och lök i en stor stekgryta (kan också lagas i lergryta). Slå på vatten så att det nästan täcker ingredienserna. Koka upp och låt sjuda under lock i cirka 1,5 timme. Köttet ska vara mört.
Smaka av och krydda. Allkryddan vegeta passar bra att tillsätta i slutet av koktiden.
Servera med ett gott lantbröd att suga upp såsen med. Ris eller potatis passar också bra, eller varför inte en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
✨🌺 Tack för din kommentar. Välkommen tillbaks 🌺 ✨