tisdag 8 oktober 2019

Raznjici = Serbiskt köttspett

Mycket gott!







Till spetten:
Fläskfile
Salt, svart och vitpeppar
Massor med pressad vitlök
Olivolja
Persilja
Blanda en marinad av olja, kryddor och vitlök och lägg i köttet som du skurit i bitar
Massera in marinaden ordentligt, trä sen upp köttet på spett.
Stek tills det fått färg och lägg sen över spetten i en ugnsform och låt dom gå i ugnen på 175 grader tills köttet är genomstekt. Strö över persilja.

Klyftisarna:
Potatis
Olivolja
Timjan
Vegetakrydda

Klyfta pottisarna i fyra klyftor per potatis
Lägg i en ugnsform med bakplåtspapper
Strö över rejält med vegetakrydda, olivolja och timjan
Blanda om ordentligt
In i ugnen på 240 grader och rör om då och då.
Timjan kan du plocka bort efter ett tag då den blir lite brun och ful, men smaken har ändå satt sig i potatisarna. Ca 30-40 minuter tills pottisarna är genomstekta.

Servera med ajvar och grönsaker.
Jag vill gärna blanda ut min ajvar i lite creme fraiche.
Och på tal om ajvar så är denna sort jättegod. Finns både mild och stark.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

✨🌺 Tack för din kommentar. Välkommen tillbaks 🌺 ✨