På veckans matsedel står att detta skulle serveras med ris, men vi hade sjögräsnudlar hemma som är mycket nyttigare, krispiga och goda så vi tog det till i stället.
Denna sötsura sås är så god och superenkel att göra:
1 st röd paprika,
De gröna bladen från en purjolök,
1 st gul lök,
1 liten burk med ananas i skivor (eller helst motsvarande mängd färsk ananas),
1 st röd chili,
4 msk råsocker,
4 msk äppelcidervinäger,
1 msk tomatpuré,
2-3 msk Maizenamjöl,
1 st kycklingbuljongtärning och 5-7 dl vatten.
Hacka eller strimla upp paprika,lök, chili, ananas och purjon.
Lägg i socker och vinäger i en kastrull och koka upp och vispa tills sockret har löst sig.
Rör ner tomatpurén och vispa så att den löser sig.
Häll i ca 5 dl vatten och buljongtärningen, vispa och koka upp.
Lös upp Maizenamjölet i i lite kallt vatten och häll sedan ner lite i taget i den kokande kastrullen och vispa hela tiden så att såsen reder sig till önskad konsistens.
Nu kan du ha i alla övriga ingredienser förutom purjon och låt sedan allt koka samman i några minuter.
Nu kan du ställa kastrullen åt sidan och vid servering så kokar du upp såsen och rör ner purjon (har du i purjon för tidigt så tappar den både färg och ”stuns”.
Falska kycklingsnitzlar är också enkla.
Blanda ner salt och svartpeppar i kycklingfärs, klicka ut smet i handen och vänd sen i ägg och sen ströbröd och stek.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
✨🌺 Tack för din kommentar. Välkommen tillbaks 🌺 ✨