måndag 25 mars 2019

"Falsk" kycklingsnitzel och sötsur sås.

På veckans matsedel står att detta skulle serveras med ris, men vi hade sjögräsnudlar hemma som är mycket nyttigare, krispiga och goda så vi tog det till i stället.
 Denna sötsura sås är så god och superenkel att göra:
1 st röd paprika,
De gröna bladen från en purjolök,
1 st gul lök,
1 liten burk med ananas i skivor (eller helst motsvarande mängd färsk ananas),
1 st röd chili,
4 msk råsocker,
4 msk äppelcidervinäger,
1 msk tomatpuré,
2-3 msk Maizenamjöl,
1 st kycklingbuljongtärning och 5-7 dl vatten.

Hacka eller strimla upp paprika,lök, chili, ananas och purjon.
Lägg i socker och vinäger i en kastrull och koka upp och vispa tills sockret har löst sig.
Rör ner tomatpurén och vispa så att den löser sig.
Häll i ca 5 dl vatten och buljongtärningen, vispa och koka upp.
Lös upp Maizenamjölet i i lite kallt vatten och häll sedan ner lite i taget i den kokande kastrullen och vispa hela tiden så att såsen reder sig till önskad konsistens.
Nu kan du ha i alla övriga ingredienser förutom purjon och låt sedan allt koka samman i några minuter.
Nu kan du ställa kastrullen åt sidan och vid servering så kokar du upp såsen och rör ner purjon (har du i purjon för tidigt så tappar den både färg och ”stuns”.

Falska kycklingsnitzlar är också enkla.
Blanda ner salt och svartpeppar i kycklingfärs, klicka ut smet i handen och vänd sen i ägg och sen ströbröd och stek.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

✨🌺 Tack för din kommentar. Välkommen tillbaks 🌺 ✨