måndag 27 juni 2016

Enkelt bröd med Provloneost och lök.

Har varit så nyfiken på att smaka en Italiensk ost som heter Provlone, och när det nu var Italienska veckor på Lidl så köpte vi en bit igår.
Kom hem och provsmakade och den var så god som jag hade föreställt mig.
Mycket smak har den, men ändå inte för mycket.

Så kom vi på att vi testar att baka ost&lökbröd med den osten i, och det vart kanongott.
Vet inte vad som hände, men bröden blev helt perfekta. Annars brukar ju inte bakning vara nån hit i vårt hus.
Recept under bilderna för den som vill testa.
Gör gärna det för det blev så himla gott.



75 gram jäst
50 gram smör
5 dl vatten
1 msk salt
1 msk socker
12 dl durumvetemjöl (ca)
1 msk olivolja (ev)

1. Mjukstek så mycket lök ni vill ha, och riv provloneosten grovt. Vi hade  ca 2 dl ost. Låt löken svalna 2. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har lösts upp. Tillsätt ev olivolja. Häll i socker och salt. Arbeta in mjölet, osten och löken, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Knåda degen tills den blir smidig. Jag använde elvispen med degkrokar, för jag är så klen i armar och händer.
3. Dela degen i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk 15 minuter.
4. Grädda frallorna i mitten av ugnen i 250 grader, ca 7-10 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

✨🌺 Tack för din kommentar. Välkommen tillbaks 🌺 ✨