Idag ska vi laga till denna maträtt som jag tror kommer bli jättegod.
Fiskgratäng.
800 g torskfilé
Salt
Peppar
½ dl vatten
3/4 dl vitt vin
3 msk hummerfond
1 dl crème fraiche
2 ½ dl vispgrädde
2 tsk tomatpurè
½ dl hackad dill
1 burk kräftstjärtar i lag
Grovt hackad dill
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader och smörj en eldfast form.
Vik ihop torskfiléerna till portionsbitar och lägg ned dem i formen. Salta och peppra.
Vispa ihop vatten, vin och fond i en kastrull.
Tillsätt creme fraiche, grädde och sist tomatpuré.
Låt såsen småkoka i ca 10 minuter. Red gärna om den är för tunn. Tillsätt dillen.
Låt kräftstjärtarna rinna av, fördela dem jämnt över fisken och häll till sist över såsen.
Gratinera i ugnen ca 20 minuter eller till fisken är klar. Strö över lite grovt hackad dill.
Servera med pressad potatis och lättkokt grön sparris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
✨🌺 Tack för din kommentar. Välkommen tillbaks 🌺 ✨