söndag 23 februari 2014

✻ღ Dagens middag ღ✻

Idag ska vi laga till denna maträtt som jag tror kommer bli jättegod.

Fiskgratäng.
800 g torskfilé
Salt
Peppar
½ dl vatten
3/4 dl vitt vin
3 msk hummerfond
1 dl crème fraiche
2 ½ dl vispgrädde
2 tsk tomatpurè
½ dl hackad dill
1 burk kräftstjärtar i lag
Grovt hackad dill

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader och smörj en eldfast form.
Vik ihop torskfiléerna till portionsbitar och lägg ned dem i formen. Salta och peppra.

Vispa ihop vatten, vin och fond i en kastrull.
Tillsätt creme fraiche, grädde och sist tomatpuré.
Låt såsen småkoka i ca 10 minuter. Red gärna om den är för tunn. Tillsätt dillen.

Låt kräftstjärtarna rinna av, fördela dem jämnt över fisken och häll till sist över såsen.

Gratinera i ugnen ca 20 minuter eller till fisken är klar. Strö över lite grovt hackad dill.

Servera med pressad potatis och lättkokt grön sparris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

✨🌺 Tack för din kommentar. Välkommen tillbaks 🌺 ✨