fredag 1 september 2023

Blixtfrallor.

Jag har kanske berättat att jag är väldigt beroende av att få i mig en ordentlig frukost?
Kokt ägg med kaviar, falu rågrut - gärna med leverpastej och gurka, yoghurt med musli, juice och gärna nån frukt till "efterrätt. Det är grejer det.

Nu hade jag varken det ena eller det andra hemma så jag slängde ihop några supersnabba frallor.
Funkar absolut om man har bråttom och är hungrig.
Jag slängde ner en näve musli i smeten för att få brödet lite "matigare".
Recept finns längst ner i inlägget.

Skulle ha varit på fredagsgympa på förmiddan, men jag meddelade att jag inte kommer idag.
Är så trött och faktiskt lite "omotiverad" och så har jag ju lovat bort mig i helgen att hjälpa till på Fagge när det är Camp för massa ungdomar, så jag försöker spara på ork och rygg till det.



BLIXTFRALLOR

6 st

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 msk rapsolja
2 ½ dl mjölk 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda olja och mjölk och häll det över mjölblandningen. Rör ihop allt till en kladdig deg.

2. Rulla degen i vetemjöl och rulla ut den till en längd. Dela den i 6 bitar.

3. Rulla bollar av degbitarna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

4. Strö mjöl över bollarna och platta till dem.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 9–11 min. Låt dem svalna på plåten. Njut av de nybakade bröden med smör och ost eller något annat gott pålägg.


 

2 kommentarer:

  1. Det går alltid ner med frallor till frulle 👌😋👍

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men nästa gång ska jag baka på riktigt med jäst - det blir godare 😋

      Radera

✨🌺 Tack för din kommentar. Välkommen tillbaks 🌺 ✨