måndag 25 september 2017

Easy care horse center

Igår följde vi med ett Norskt par som Eva och Gunde känner som också har hus här, men bor i Norge. Dom ville se om det gick att köpa några hästar till sin hästgård hemma i Norge.

Här i Spanien finns det väldigt mycket misskötta hästar som polisen får larm om och då hämtar dom som jobbar på ECHC hästarna och tar dom till veterinär och undersöker/behandlar dom, beroende på i vilket skick dom är. Många måste avlivas direkt för att dom är så dåliga.

Folk kan lämna hästar fastbundna vid ett träd utan mat och vatten tills dom antingen svälter ihjäl eller blir hittade. Många har blivit svårt misshandlade och det gjorde så ont i hjärtat att höra vissa historier om en del av hästarna. Jävla människor det finns.

Igår när vi kom dit så var det inte öppet för allmänheten, men vi fick en pratstund med ägarinnan och vi kunde se några av hästarna utifrån.
Det fanns inga hästar för adoption just nu, så det Norska paret ska leta vidare. Dom har många unga människor med olika problem som får komma och rida hos dom. Så himla fina människor.

En liten bit härifrån finns ett rescue center för hundar också som jag gärna vill besöka. Men då bryter jag väl ihop och vill adoptera alla.

Underbara människor som jobbar helt ideellt och tar hand om dessa djur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

✨🌺 Tack för din kommentar. Välkommen tillbaks 🌺 ✨