tisdag 22 augusti 2017

Limedoftande fiskgryta med kräftor 🐟🐟🐟

Gårdagens middag blev också jättegod om man gillar fisk och skaldjur.
Vi hade i mer sambal än vad receptet visade för att få lite mer "orra" i grytan. Och så använde vi citron istället för lime och torskrygg.

500 g hoki- eller torskfilé
150 g kräftstjärtar i lag (eller de du har över från kräftskivan)
1 strimlad purjolök
1 msk smör
2 dl vatten
2 msk hummerfond
1 msk pressad lime- eller citronsaft
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
2 krm sambal oelek eller ½ krm kajennpeppar
2 msk hackad dill

1. Skär fisken i bitar, 3 cm.
2. Häll av spadet från kräftstjärtarna. Fräs purjon i smör i en gryta utan att den får färg.
3. Häll i vatten, fond, limesaft och grädde blandat med mjölet. Koka upp under omrörning.
4. Tillsätt fisk, salt och peppar. Koka ca 5 min. Strö över dill och kräftstjärtar.
5. Servera grytan med en limeklyfta och ris.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

✨🌺 Tack för din kommentar. Välkommen tillbaks 🌺 ✨

Elegant Rose