GÄrdagens middag blev ocksÄ jÀttegod om man gillar fisk och skaldjur.
Vi hade i mer sambal Àn vad receptet visade för att fÄ lite mer "orra" i grytan. Och sÄ anvÀnde vi citron istÀllet för lime och torskrygg.
500 g hoki- eller torskfilé
150 g krÀftstjÀrtar i lag (eller de du har över frÄn krÀftskivan)
1 strimlad purjolök
1 msk smör
2 dl vatten
2 msk hummerfond
1 msk pressad lime- eller citronsaft
2 dl vispgrÀdde
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
2 krm sambal oelek eller ½ krm kajennpeppar
2 msk hackad dill
1. SkÀr fisken i bitar, 3 cm.
2. HÀll av spadet frÄn krÀftstjÀrtarna. FrÀs purjon i smör i en gryta utan att den fÄr fÀrg.
3. HÀll i vatten, fond, limesaft och grÀdde blandat med mjölet. Koka upp under omrörning.
4. TillsÀtt fisk, salt och peppar. Koka ca 5 min. Strö över dill och krÀftstjÀrtar.
5. Servera grytan med en limeklyfta och ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
✨đș Tack för din kommentar. VĂ€lkommen tillbaks đș ✨