tisdag 22 augusti 2017

Limedoftande fiskgryta med krĂ€ftor 🐟🐟🐟

GÄrdagens middag blev ocksÄ jÀttegod om man gillar fisk och skaldjur.
Vi hade i mer sambal Àn vad receptet visade för att fÄ lite mer "orra" i grytan. Och sÄ anvÀnde vi citron istÀllet för lime och torskrygg.

500 g hoki- eller torskfilé
150 g krÀftstjÀrtar i lag (eller de du har över frÄn krÀftskivan)
1 strimlad purjolök
1 msk smör
2 dl vatten
2 msk hummerfond
1 msk pressad lime- eller citronsaft
2 dl vispgrÀdde
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
2 krm sambal oelek eller ½ krm kajennpeppar
2 msk hackad dill

1. SkĂ€r fisken i bitar, 3 cm.
2. HĂ€ll av spadet frĂ„n krĂ€ftstjĂ€rtarna. FrĂ€s purjon i smör i en gryta utan att den fĂ„r fĂ€rg.
3. HĂ€ll i vatten, fond, limesaft och grĂ€dde blandat med mjölet. Koka upp under omrörning.
4. TillsĂ€tt fisk, salt och peppar. Koka ca 5 min. Strö över dill och krĂ€ftstjĂ€rtar.
5. Servera grytan med en limeklyfta och ris.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

✨đŸŒș Tack för din kommentar. VĂ€lkommen tillbaks đŸŒș ✨