fredag 25 augusti 2017

Gårdagens middag. Nudelsallad med apelsin och ingefära

 Igår lagade vi till denna maträtt.
Originalreceptet innehöll tofu, men vi tog lövbiff i stället. Och så hade vi i lite böngroddar också.
Det var helt ok, dock tyckte jag att det var för mycket färsk chilli i så det blev ganska starkt.
Dressingen var väldigt god och passade jättebra till nudlarna. Kan tänka mig att använda den till pasta och snabbfrästa räkor exempelvis.
Marinaden blev också väldigt god, så den kommer vi göra fler gånger.
Trots att det var en helt ok maträtt så tror jag inte att vi kommer laga den igen. Möjligtvis gör vi nåt liknande.

100 g glasnudlar eller risnudlar
 150 g vitkål, finstrimlad
 2 dl salta jordnötter, hackade
 1 röd chili, strimlad

Dressing:
 1 apelsin (1 tsk finrivet skal och 1 dl pressad saft)
 1 msk finriven färsk ingefära
 0.75 g sweet chilisås
 0.5 msk ättikssprit


4-500 g Lövbiff i strimlor
Marinad:
 1 dl japansk soja
 2 msk riven färsk ingefära
 1 vitlöksklyfta, riven
 salt och svartpeppar

1
Kött: Blanda soja, ingefära och vitlök. Skär kött i strimlor och vänd runt i marinaden och låt stå minst 20 min att marinera, gärna längre.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet till fin färg . Salta och peppra.
2
Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj med kallt vatten. Blanda apelsin, ingefära, sweet chili och ättika till en dressing.
3
Vänd runt dressingen med nudlar, vitkål och hälften av jordnötterna. Toppa med resten av jordnötterna och strimlad chili.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

✨🌺 Tack för din kommentar. Välkommen tillbaks 🌺 ✨